8.6 C
Amsterdam

Ophef: Sesamstraat-figuren in pretpark VS slaan zwarte kinderen over

Lees meer

Ophef op social media over Sesame Place, een Amerikaans themapark in Philadelphia. Op beelden is te zien hoe zwarte kinderen worden overgeslagen als ze de medewerkers, verkleed als Sesamstraat-figuren, een hand willen geven.

Te zien is hoe de Sesamstraat-figuren de hand schudden met witte Amerikaanse kinderen. Telkens als een Amerikaans kindje van kleur in de rij staat, worden ze overgeslagen of wordt er ‘nee’ geschud door de Sesamstraat figuren.

Dit leidt tot veel boosheid op social media. Bezorgde moeders delen de video’s met de hashtag #Sesameplace en beschuldigen Sesamstraat van racisme.

‘Ik blijf dit posten, want ik werd er witheet van’, zegt een ‘gedupeerde’ moeder wiens kinderen zijn overslagen. ‘Deze walgelijke persoon zei schaamteloos tegen onze kinderen NEE en knuffelde toen het kleine blanke meisje naast ons!’

De beelden trekken zelfs de aandacht van beroemdheden. Neem ex-Destiny’s Child-zangeres Kelly Rowland: ‘Oké, als ik dat was geweest, dan zou die hele parade in vlammen zijn opgegaan, zegt Rowland op Instagram.

In een verklaring zegt Sesame Place racisme niet te tolereren en dat dit dus zeker geen beleid is. Het themapark gaat ook in op het specifieke geval van de video waarin het Amerikaanse Sesamstraat-personage Rosita de hand van twee zwarte kinderen weigert (foto). Het ging hier om een misverstand, aldus Sesame Place.

Er was volgens Sesame Street in dit geval sprake van een parade met allerlei Sesamstraat-figuren, waarbij het niet de bedoeling is dat er op de foto wordt gegaan met deze figuren. ‘Rosita’ zou hebben gedacht dat dit de bedoeling van de moeder en de kinderen was, waarop ze ‘nee’ schudde en de kinderen voorbijliep.

‘De Rosita-artiest negeerde de meisjes niet opzettelijk en is kapot van het misverstand.’

- Advertentie -