17.3 C
Amsterdam

Peiling: driekwart Duitsers ziet Erdogan als bedreiging

Lees meer

75 procent van de Duitsers ziet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als een bedreiging voor de stabiliteit en de veiligheid in de wereld.

Dit blijkt uit een opiniepeiling door het onderzoeksinstituut Institut für Neue Soziale Antworten, schrijft de Duitse website Focus Online.

Erdogan ligt in het buitenland onder vuur vanwege zijn autoritaire politiek. De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht is in het geding, de vrije pers is gesmoord en duizenden vermeende tegenstanders van het regime zitten in de gevangenis. Toch is Erdogan in de ogen van het Duitse publiek niet de gevaarlijkste politicus.

Dat is Donald Trump, die door 80 procent van de respondenten als een gevaar voor de stabiliteit in de wereld wordt gezien. Erdogan staat met 75 procent op nummer twee. De Turkse president wordt gevolgd door de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (73 procent) en de Russische president Vladimir Poetin (63 procent).

Duitsers maken zich ook zorgen over klimaatverandering (42 procent), islamistisch terrorisme (38 procent) en de vluchtelingencrisis (33 procent).

- Advertentie -