18.9 C
Amsterdam

Opnieuw onrust in Overijssels dorpje Albergen: geen einddatum voor azc

Lees meer

In het Overijsselse dorpje Albergen (gemeente Tubbergen) is er wederom gedoe over asielzoekers. Burgemeester Wilmien Haverkamp heeft een overeenkomst met het Rijk en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (coa) getekend voor het veelbesproken asielzoekerscentrum in een voormalig hotel – maar zonder einddatum. ‘Dit is niet volgens afspraak!’, aldus PvdA-raadslid Hans te Kolsté.

In Albergen is het al weken onrustig vanwege de komst van een asielzoekerscentrum in het voormalig hotel ‘t Elhuys. Bewoners willen niet dat het azc er komt, en als het er komt moet het tijdelijk zijn. Maar de burgemeester van Tubbergen heeft besloten om deze bezwaren te negeren. Dit is enkele raadsleden in het verkeerde keelgat geschoten.

Volgens Ten Kolsté (PvdA) zou de gemeente eerst nog verder met de bewoners praten. Wat de burgemeester nu heeft gedaan, is dan niet volgens de afspraken.

Fractievoorzitter Alexander Plegt van Lokaal Sterk is nog bozer, vooral vanwege de zijns inziens gebrekkige communicatie door het stadsbestuur: ‘Die communicatie is slordig, onhandig en vaak te laat. Als raadslid heb ik recht op informatie en ik wil tijdig en volledig worden geïnformeerd.’

Coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen/VVD en Keerpunt22 willen geen commentaar leveren op het besluit van burgemeester Haverkamp.

- Advertentie -