14.2 C
Amsterdam

Opnieuw zes Palestijnen gedood door Israël

Lees meer

Israëlische veiligheidstroepen hebben gisteren zes Palestijnen gedood in Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever.

De operatie begon rond drie uur in de middag, toen een undercover Israëlische eenheid werd ontdekt in het vluchtelingenkamp Jenin, vertelden ooggetuigen aan Middle East Eye. Israël viel het kamp binnen met tientallen gepantserde voertuigen, militaire helikopters, sluipschutters, drones en bulldozers. Ze stuitten op verzet van Palestijnse strijders. Na drie uur vechten trokken de Israëlische troepen zich terug.

De Palestijnse Autoriteit veroordeelt de Israëlische aanval fel, waarbij aan Palestijnse kant zes doden zijn gevallen, veroordeeld. Nabil Abu Rudeineh, de woordvoerder van president Mahmoud Abbas, sprak over een ‘totale oorlog’.

Een van de zes doden in Jenin is de 49-jarige Abdel Fattah Hussain Kharousha, die volgens de Israëlische autoriteiten degene is die op zondag 26 februari twee kolonisten doodschoot in het Palestijnse dorp Huwwara. Extreemrechtse kolonisten voerden daarop pogroms uit op Palestijnse dorpen, waarbij ze huizen en auto’s in brand staken.

Israëlische troepen hebben sinds januari van dit jaar minstens 69 Palestijnen gedood, wat overeenkomt met bijna één dode per dag.

- Advertentie -