13.1 C
Amsterdam

Oproep aan Kamer: ‘Corrigeer eenzijdige Israël-tweet Rutte’

Lees meer

De Tweede Kamer moet de ‘eenzijdige’ tweet van premier Mark Rutte over het Israëlisch-Palestijnse conflict corrigeren. Dat schrijft de door oud-premier Dries van Agt (CDA) opgerichte pro-Palestijnse lobbyorganisatie The Rights Forum.

Rutte tweette eind vorige week dat de raketbeschietingen van Hamas onacceptabel zijn. Hij sprak daarbij Nederlandse steun uit voor Israëls ‘recht op zelfverdediging’.

The Rights Forum stelt dat de reactie van de premier ‘past in de Nederlandse traditie van pro-Israëlische partijdigheid waarmee de Nederlandse regering het Palestijns-Israëlische conflict altijd heeft bejegend’.

De pro-Palestijnse lobbyorganisatie vindt dat die opstelling geen recht doet aan de positie en het leed van de Palestijnen, maar ook niet aan de opvattingen van de Nederlandse bevolking.

‘Het Israëlische geweld en de wijze waarop landen als Nederland dat straffeloos laten voortbestaan, leidt bij steeds meer Nederlanders tot frustratie en woede’, aldus The Rights Forum.

The Rights Forum zal woensdag een brief aan de Tweede Kamer sturen met de oproep Ruttes tweet een dag later in het geplande Algemeen Overleg te bespreken. De lobbyclub roept mensen op via haar site deze brief te ondertekenen.

- Advertentie -