13.1 C
Amsterdam

Oproep tot vrijdaggebed klinkt vanuit tientallen moskeeën

Lees meer

Moskeeën in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Toch is vandaag op tientallen plekken de oproep tot het middaggebed te horen. Het gaat om moskeeën in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland.

De oproep tot gebed begint om twee uur en duurt vijf minuten. ‘We doen dit om onze samenleving een hart onder de riem te steken en wij vragen onze Schepper om ons bij te staan, en ons standvastig te laten zijn in deze lastige periode’, aldus de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland tegen het ANP.

Ook de Blauwe Moskee (foto) in Amsterdam, die zichzelf beschikbaar heeft gesteld als noodopvang voor coronapatiënten, doet aan de oproep tot gebed mee. Het gaat verder om moskeeën in onder meer Alkmaar, Emmeloord, Haarlem, Heerenveen, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden en Zaandam.

De muezzin roept via luidsprekers om dat God de grootste is en Mohammed zijn profeet. Gewoonlijk zegt hij vervolgens dat moslims zich naar de moskee moeten begeven, maar nu roept hij de gelovigen op thuis te bidden.

- Advertentie -