18.9 C
Amsterdam

Oproep voetballer Aboukhlal te steunen na conflict over lhbt

Lees meer

De IslamOmroep doet een oproep de Marokkaanse voetballer Zakaria Aboukhlal te steunen. De speler van het Franse Toulouse, die voorheen actief was voor PSV en AZ, is zondag uit de selectie gezet omdat hij weigerde te spelen in regenboogkleuren.

De Franse voetbalbond voerde actie tegen homofobie met de leus ‘Homo of hetero: we spelen allemaal in hetzelfde shirt’. Spelers droegen rugnummers en aanvoerdersbanden in regenboogkleuren.

Aboukhlal weigerde dit echter te doen, zoals in Nederland Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yakoubi (Excelsior) niet met de One Love-aanvoerdersband wilden spelen. Toulouse besloot daarop maatregelen te nemen tegen Aboukhlal en hem niet in de selectie op te nemen voor de wedstrijd tegen Nantes.

‘Een aantal spelers van onze selectie heeft hun ontevredenheid geuit over de regenboogkleuren die geassocieerd worden met de lhbtiq+-gemeenschap’, bracht de club naar buiten. ‘Toulouse respecteert de individuele keuzevrijheid van de spelers, maar heeft ervoor gekozen om deze spelers niet te laten deelnemen tegen Nantes.’

De IslamOmroep maakt nu bekend Aboukhlal te steunen. Volgens de omroep krijgen voetballers die niet in regenboogkleuren willen spelen niet alleen steun vanuit islamitische hoek, maar ook van conservatieve zijde.

- Advertentie -