27.9 C
Amsterdam

Orkun Kökcü uitgeroepen tot voetballer van het jaar

Lees meer

Orkun Kökcü (22) is maandagavond uitgeroepen tot voetballer van het jaar in de Eredivisie. Hij is de eerste Turks-Nederlandse speler die deze prijs in ontvangst mag nemen.

De middenvelder, die vorig jaar kampioen werd met Feyenoord, hield het niet droog. Zo meldt de sportsite ESPN. ‘Ik ben hartstikke blij en trots dat ik deze prijs heb mogen winnen’, zei de geëmotioneerde Kökcü, die de trofee uit handen van zijn ouders ontving. ‘Het zijn fantastische spelers die ook kans maakten op de prijs. Ik ben vooral blij om dit als een stempel op het afgelopen seizoen te hebben. Het zal voor altijd een speciaal plekje in mijn geheugen hebben.’

Kökcü had een moeizame start van het seizoen vorig jaar vanwege slaapproblemen. Hij is uiteindelijk zelfs op bedevaart naar Mekka gegaan om weer de oude Kökcü te worden. Dat heeft hem geholpen, zegt zijn broer in een filmpje tijdens de prijsuitreiking.

Kökcü’s islamitische religie bracht hem vorig jaar niet alleen soelaas, maar ook problemen toen hij ‘om religieuze overwegingen’ de regenboogband weigerde te dragen. Dat leidde tot veel kritiek in de Nederlandse media.

Kökcü speelt nu voor het Portugese Benfica en speelt aanstaande vrijdag hoogstwaarschijnlijk in de EK-kwalificatiewedstrijd Turkije tegen Armenië.

- Advertentie -