10 C
Amsterdam

Pakistaanse cricketspeler berecht om Wilders-bedreiging

Lees meer

Een Nederlandse rechtbank heeft gisteren de Pakistaan Khalid Latif berecht, een voormalige cricketspeler, die in 2018 in een video had opgeroepen om PVV-politicus Geert Wilders te vermoorden.

In zijn video riep Latif op om Geert Wilders uit de weg te ruimen. Hij loofde hiervoor een beloning van omgerekend 21.000 euro uit.

Aanleiding van de gewraakte video was de de Mohammed-cartoonwedstrijd die Geert Wilders had aangekondigd. De islam verbiedt het afbeelden van de profeet. Op het beledigen van Mohammed staat in Pakistan de doodstraf.

De extreemrechtse en islamofobe politicus annuleerde zijn cartoonwedstrijd, nadat hij vele doodsbedreigingen had gekregen, vooral uit Pakistan. Wilders, die gisteren wel in de rechtszaal aanwezig was, zei dat Latif niet alleen hem dood wilde hebben, maar met zijn oproep ook een Nederlandse volksvertegenwoordiger het zwijgen probeerde op te leggen.

Aanklagers hebben tegen Latif een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist. Latif hoeft deze straf sowieso niet uit te zitten, omdat Pakistan geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft.

Op 11 september zal de rechter een uitspraak doen.

- Advertentie -