14.1 C
Amsterdam

Palestijnse activisten bezorgd: geldt Twitter-vrijheid Musk ook voor hen?

Lees meer

Palestijnse activisten hebben tegen de website Middle East Eye hun twijfel geuit over de vraag of de Twitter-vrijheid die Elon Musk promoot ook geldt voor Palestijnen.

‘Vrijheid van meningsuiting is de basis van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken worden besproken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid’, zei Musk in een verklaring.

Maar sommige pro-Palestijnse activisten vrezen het ergste. Omar Zahzah van de Palestijnse jeugdbeweging PYM denkt ‘dat alle activisten op hun hoede moeten zijn, omdat een openbaar communicatieplatform dat geconcentreerd is in de handen van één persoon niet veel goeds voorspelt voor de vrijheid van meningsuiting.’

Hij vervolgt: ‘Sociale media (zijn) de belichaming geworden van politiek zwijgen en repressie, aangezien techreuzen hebben samengewerkt met verschillende onderdrukkende regeringen, waaronder de Israëlische regering.’

Het is onduidelijk waar Musk staat in de Israël-Palestina-kwestie. Wel maakte hij in 2018 een reis naar Israël en ontmoette hij toenmalig premier Benjamin Netanyahu in zijn privéwoning om te bespreken hoe toekomstige technologie naar Israël kan worden gebracht, aldus Business Insider.

- Advertentie -