14.4 C
Amsterdam

Palestijnse broers ‘doelbewust vermoord’ door Israëlische kolonist

Lees meer

Afgelopen weekend heeft een Israëlische kolonist de Palestijnse broers Mohammad en Muhannad Yousef Muteir doodgereden. De twee waren op dat moment een kapotte autoband aan het vervangen. Volgens lokale ooggetuigen gaat het om een doelbewuste actie, meldt Middle East Eye.

De broers, beiden dertigers, stonden in Nablus geparkeerd aan de kant van de weg toen de vijftigjarige Israëlische man op hen inreed. Mohammed Muteir was op slag dood, terwijl Muhannad in het ziekenhuis stierf aan zijn verwondingen.

De Palestijnse politicus Mohammed Shtayyeh spreekt van een ‘verschrikkelijke misdaad’. Volgens Palestijnse bronnen waren de twee broers bij hun familie op bezoek in Nablus in de bezette Westelijke Jordaanoever, ter voorbereiding van de bruiloft van hun zus aanstaande vrijdag.

In het vluchtelingenkamp Qalandia, waar de broers woonden, is een algemene staking afgekondigd voor zondag. Volgens het Palestijnse bestuur in Qalandia heeft de kolonist ‘met opzet’ op de broers ingereden. De Palestijnse politicus Hanan Ashrawi noemt het incident ‘een hit and run-moord’. ‘Nog meer Israëlische misdaden die ongestraft blijven’, voegt ze toe.

Vorige week werd ook al een Palestijns meisje van zestien doodgeschoten tijdens een Israëlische ‘anti-terreurinval’ in Jenin. De VS hebben Israël opgeroepen ‘rekenschap te geven’ voor de dood van het meisje, meldt Middle East Eye.

Het Israëlische geweld tegen Palestijnen bij zulke invallen is dit jaar geëscaleerd. Met 218 dodelijke Palestijnse slachtoffers is 2022 het dodelijkste jaar voor Palestijnen sinds 2005.

- Advertentie -