15.5 C
Amsterdam

Paris Saint-Germain onderzoekt vermeende racistische uitspraken voetbalcoach

Lees meer

De Parijse voetbalclub Paris Saint-Germain stelt een onderzoek in naar de vermeende racistische en islamofobe uitlatingen van trainer Christophe Galtier. De beschuldigen dateren uit de periode dat Galtier nog trainer was van OGC Nice.

In een email, die recentelijk werd gelekt door de Franse sportjournalist Romain Molina, beschuldigde Julien Fournier, de voormalige voetbaldirecteur van OGC Nice, de 56-jarige trainer van een reeks racistische incidenten.

Zo zou Galtier gezegd hebben dat zijn team, OGC Nice, ‘te veel zwarte en islamitische spelers’ had. Ook vroeg hij islamitische spelers om niet te vasten tijdens de heilige islamitische maand ramadan. Bovendien zou Galtier een islamitische speler niet hebben gecontracteerd, vanwege zijn islamitische geloof.

Paris Saint-Germain is geschrokken van deze aantijgingen en heeft daarom besloten een intern onderzoek te starten naar Galtier.

Christophe Galtier reageerde gisteren via zijn advocaat op de ophef. Hij wierp ‘met de grootste vastberadenheid’ de beschuldigingen van zich, dat hij discriminerende opmerkingen had gemaakt tegen spelers toen hij trainer was in Nice. Hij zegt ‘met verbazing’ kennis te hebben genomen van ‘de beledigende en lasterlijke opmerkingen’ van Julien Fournier.

Nadat Molina de beschuldigingen van Fournier aan het adres van Galtier wereldkundig had gemaakt kreeg de trainer naar verluidt bijna vijfduizend boze berichten binnen, waaronder telefoontjes. Hieronder bevonden zich ook doodsbedreigingen, waarna Galtier en zijn gezin onder politiebescherming zijn geplaatst. Het persoonlijke telefoonnummer van de trainer is gelekt op social media.

- Advertentie -