14.8 C
Amsterdam

Pegida: demonstratie bij beëdiging islamitisch GroenLinks-Kamerlid

Lees meer

Edwin Wagensveld van de extreemrechtse politieke beweging Pegida gaat op 31 maart demonstreren tegen Kauthar Bouchallikht.

Op die dag wordt zij beëdigd als Kamerlid voor GroenLinks. De demonstratie vindt als het aan Wagensveld ligt plaats op het Plein in Den Haag, vlak voor het Kamergebouw.

De demonstratie draagt de leus ‘Zeg nee tegen deze wolf in schaapskleren’. ‘We mogen het niet zonder slag of stoot toelaten, dat de politieke islam plaats neemt in ONS parlement!’, aldus Wagensveld.

In het hoofdredactioneel commentaar van de Telegraaf eergisteren werd Bouchallikht ook al een ‘wolf in schaapskleren’ genoemd. De Telegraaf verdenkt haar van banden met de Moslimbroederschap.

Een anonieme twitteraar vraagt Wagensveld of hij de demonstratie gaat ‘opleuken’ met confettisnippers afkomstig van de Koran’. Wagensveld: ‘Goed idee, gaan we regelen…….ballonen [sic] gevuld met koransnippers, ook leuk.’

Wagensveld is de leider van de Nederlandse tak van Pegida, dat in 2014 in het oosten van Duitsland is opgericht. Pegida-activisten keren zich tegen de ‘islamisering van het Avondland’ en zijn berucht om hun provocerende acties. Zo hield Wagensveld in 2019 een barbeque voor een moskee in Gouda, waarbij varkensvlees – onrein voor moslims – werd gebraden.

GroenLinks-leider Jesse Klaver maakt zich intussen grote zorgen over de veiligheid van Kauthar Bouchallikht.

- Advertentie -