20.5 C
Amsterdam

Pegida wil zaterdag de Koran verbranden in Rotterdam

Lees meer

Het Rotterdamse stadsbestuur heeft de extreemrechtse anti-islambeweging Pegida toestemming gegeven om komende zaterdag te demonstreren in Rotterdam. Op haar Facebookpagina kondigt de beweging nu aan een Koran te gaan verbranden.

De demonstratie, getiteld ‘Duidelijk maken dat haat tegenover anderen met de paplepel via de Koran wordt ingegoten’, is om twee uur ’s middags op het Stationsplein.

Er mogen maximaal tien mensen komen. Pegida mag ‘spandoeken, vlaggen en foto’s/tekstborden’ meenemen, maar deze mogen niet ‘discriminerend, beledigd of aanstootgevend’ zijn, aldus de vergunning. ‘Er mogen ook geen aanstootgevende handelingen mee worden verricht.’

Pegida Nederland is blij dat de demonstratie door mag gaan: ‘Dit weekend geen hoofddoek maar koranverbranding op het stationsplein’, schrijft de beweging op Facebook.

De IslamOmroep, die er in 2020 niet in is geslaagd om een publieke omroep te worden maar wel online agtief is gebleven, is fel tegen deze demonstratie.

‘De geplande demonstratie komt in een week waarin de islamitische gemeenschap al verschillende keren onder vuur lag. Zo was er het stigmatiserende voorstel van de gemeente Amsterdam, om enkel moskeeën te vragen een verklaring te tekenen waarmee ze zouden aangeven tegen geweld jegens LHBTI’ers te zijn. Ook was er sprake van ophef vanwege het legitieme besluit van aanvoerders Kökcü en El Yaakoubi om geen regenboogaanvoerdersband te dragen.’

Op de Facebookpagina van de IslamOmroep wordt ontstemd gereageerd op het nieuwsbericht.

‘Bij Allah ze moeten zelf in de fik worden gestoken. Dit is gewoon provoceren. Moge Allah hun handen verlammen als waarschuwing voor een ieder die Zijn woord wil ontheiligen’, schrijft een woedende Facebookgebruiker.

Een ander schrijft: ‘Ze kunnen alle Korans verbranden, maar het woord van Allah is gememoriseerd door miljoenen mensen. En het licht van Allah zullen ze nooit kunnen doven. Reageer wijs en wees geduldig geliefde broeders en zusters.’

- Advertentie -