25.7 C
Amsterdam

Petitie tegen kabinet-Schoof meer dan 20.000 keer ondertekend

Lees meer

‘Wij zijn voor een samenleving van gelijke behandeling en kansen voor iedereen’, staat in de petitie ‘Niet mijn regering’, gericht tegen het aantredende kabinet-Schoof. De tekst, waarin met name verzet wordt aangetekend tegen de eerste PVV-ministers van Nederland is inmiddels meer dan 20.000 keer getekend.

‘Politici die extreemrechtse complottheorieën verspreiden, de onafhankelijkheid van de pers ter discussie stellen en de islam willen verbannen zullen naast de koning op het bordes staan’, staat in de petitie die ‘een burgerlijke lijn’ wil trekken, waar de coalitiepartijen dat zouden hebben verzaakt. Iedereen wordt uitgenodigd om zich uit te spreken tegen de ‘rechts-radicale politiek van extremisme en uitsluiting’.

Instituten die door de PVV op de korrel zijn genomen, zoals de pers, rechters en wetenschappers worden in bescherming genomen. Nederland moet voor die groepen een ‘vrije’ omgeving blijven waarin zij ‘onafhankelijk kunnen werken’.

Ook maakt de petitie zich sterk voor klimaatrechtvaardigheid en een samenleving waarin vluchtelingen welkom zijn. ‘Wij spreken ons uit tegen zondebokpolitiek en de politiek van racisme, uitsluiting en de ondermijning van de rechtsstaat.’

- Advertentie -