28 C
Amsterdam

Poetin gaat in op uitnodiging Erdogan

Lees meer

De Russische president Vladimir Poetin heeft een uitnodiging van Erdogan om Turkije te bezoeken geaccepteerd. De ontmoeting zal plaatsvinden wanneer de situatie van de coronapandemie en de schema’s van de twee presidenten dit toelaten, aldus het Kremlin.

De toenadering tussen beide presidenten komt op een kritiek moment. Rusland heeft nu meer dan 100.000 troepen verzameld aan de grens bij Oekraïne, voor een mogelijke aanval op het land.

NAVO-lid Turkije en Oekraïne werken inmiddels nauw met elkaar samen, onder meer met militaire drones. Als er oorlog in Oekraïne uitbreekt, heeft dat gevolgen voor de Russisch-Turkse relatie.

In Syrië staan beide landen al tegenover elkaar: Rusland steunt president Bashar al-Assad, terwijl Turkije de rebellen steunt.

Ondertussen heeft Erdogan ook aangekondigd dat de Israëlische president Isaac Herzog halverwege februari Turkije zal vereren met een bezoek. Volgens de Turkse president zal er een nieuwe pagina worden geopend in de gespannen bilaterale betrekkingen tussen beide landen.

- Advertentie -