17.8 C
Amsterdam

Westelijke Sahara: strijdgroep dreigt met drones tegen Marokko

Lees meer

Polisario, de groep die strijdt tegen de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara, zegt drones te zullen inzetten tegen Marokkaanse troepen in het zuiden van het koninkrijk. Dit melden Marokkaanse media.

De groep zei ook dat de aanvallen van Polisario in de Westelijke Sahara zullen doorgaan.

Marokkaanse media, die Polisario een terroristische beweging noemen, wijzen met een beschuldigende vinger naar Algerije, dat de Polisario-rebellen steunt. Via Algerije, dat van Rusland wapens krijgt, zouden de rebellen in de Westelijke Sahara worden bewapend.

Polisario heerst nu over een klein deel van de Westelijke Sahara, waar de Arabische Democratische Republiek Sahara (ADRS) is uitgeroepen. Deze staat wordt door 45 landen erkend. De ADRS eist het gezag in de gehele Westelijke Sahara op.

Van 1884 tot 1975 was de Westelijke Sahara een Spaanse kolonie. Na de dood van de Spaanse dictator Franco werd het gebied door de Marokkaanse koning Hassan II ingelijfd, een jaar later riep Polisario de onafhankelijkheid uit. Tot 1991 is er om de Westelijke Sahara gevochten. Sindsdien heerst er een wapenstilstand.

- Advertentie -