17.1 C
Amsterdam

Politie: antisemitisme geen aannemelijk motief overval Zahavi

Lees meer

De Amsterdamse politie gaat er vooralsnog niet uit van een antisemitisch motief van de gewapende overval op de woning van de Israëlische PSV-voetballer Eran Zahavi. Dit meldt de Amsterdamse zender AT5.

Afgelopen zondagmiddag werd het huis van de PSV-spits in Buitenveldert overvallen, waarbij zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden en tape op hun mond werd geplakt. Zijn vrouw werd bovendien bedreigd met een vuurwapen.

Gisteren vroeg de VVD-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad of er aanwijzingen waren die duiden op antisemitische motieven. Het gerucht ging dat de haren van Zahavi’s vrouw zouden zijn afgeknipt tijdens de gijzeling. De politie ontkent noch bevestigt dit gerucht, omdat het onderzoek nog loopt. Wel zegt de woordvoerder van de politie dat Jodenhaat niet het meest aannemelijke motief is.

‘Wat precies het motief is geweest onderzoeken we. Het onderzoek is nog in het begin stadium. Op dit moment houden we alle scenario’s open, maar die van antisemitisme is niet het meest aannemelijke scenario. We willen het nog niet helemaal uitsluiten, maar wij denken eerder aan andere motieven.’

Hoewel het een traumatische ervaring was, hebben de vrouw en kinderen hebben geen letsel opgelopen als gevolg van de overval. De verdachten hebben geld en persoonlijke eigendommen gestolen.

De Joods voetballer reageerde op Instagram in het Hebreeuws op de overval. Hij noemde het een ‘zeer onplezierige gebeurtenis’, die ‘veel verder gaat dan een normale inbraak en diefstal’.

- Advertentie -