14.8 C
Amsterdam

Politie Delfzijl organiseert voor het eerst een iftar

Lees meer

De politie in Delfzijl heeft voor het eerst een iftar georganiseerd. Onder leiding van de Turks-Nederlandse teamchef Rahim Sahin at de politie met vertegenwoordigers van diverse gemeenschappen. Zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

‘In onze regio kenden we zoiets nog niet’, schrijft die krant. Maar dat het team in Ommelanden-Noord de spits mag afbijten mag volgens het blad geen verrassing heten. ‘Het past in de traditie van elkaar opzoeken, die in dit team is geworteld.’ Het zou zomaar het begin kunnen zijn van een jaarlijkse traditie in Groningen, zoals dat al jaren gaande is in grote steden als Amsterdam en Rotterdam.

Ook in het Noorden investeert de politie al jaren in ontmoeting met verschillende gemeenschappen. Zo bezochten agenten onder meer de Turkse en Molukse gemeenschap, een asielzoekerscentrum en een groep Antilliaanse moeders.

Burgemeester Ben Visser van Eemsdelta was bij de iftar aanwezig en benadrukte dat het ‘mogen zijn wie je bent’ en geloofsvrijheid de fundamenten zijn waarop Nederland is gebouwd.

Eindredacteur van het tijdschrift Volzin Enis Odaci was bij het evenement aanwezig als spreker. Op Twitter zegt hij dat het ‘kleine stapjes’ vooruit zijn en dat de organisatie het ‘spannend’ vond om de maaltijd te organiseren. Aan de telefoon benadrukt hij dat in een tijd polarisatie dergelijke ontmoetingen altijd om zorgvuldigheid vragen, en dat er na de eerste iftar ‘hopelijk iets moois uit kan bloeien’.

- Advertentie -