16.6 C
Amsterdam

Amsterdam: politie confisqueert geluidsinstallatie aanhangers Icke

Lees meer

Ondanks een inreisverbod voor de Britse complotdenker David Icke verzamelden gisteren zo’n duizend mensen in Amsterdam om te demonstreren tegen de Nederlandse overheid. De politie was er niet van gediend en nam hun geluidsapparatuur in beslag, meldt het Parool.

De afgelopen weken was er veel te doen over David Icke, berucht vanwege zijn complottheorie dat veel politici in werkelijkheid kwaadaardige reptielen zijn, wat critici opvatten als een hondenfluitje voor Joden. De Nederlandse overheid besloot Icke, met beroep op de openbare orde, de toegang tot ons land te ontzeggen.

Demonstranten kwamen daarom met een alternatief: samen ‘koffie drinken’ op de Dam in Amsterdam. Een spontane bijeenkomst, zonder vergunning van de gemeente: die had, toen er nog sprake van was dat Icke zou komen, de demonstratie naar het Museumplein verplaatst.

Om drie uur vond de politie het wel welletjes met de illegale demonstratie. Agenten namen onder meer geluidsapparatuur in, waarop een kort fragment van Icke te horen was waarin hij zijn inreisverbod ‘belachelijk noemt.

- Advertentie -