13.8 C
Amsterdam

Poll: 8 op 10 zwarte Amerikanen vindt Trump een racist

Lees meer

Ruim 80 procent van de Afro-Amerikanen denkt dat president Donald Trump een racist is en het racismeprobleem in de Verenigde Staten alleen maar groter maakt. Dat blijkt uit een peiling die is gehouden onder ruim duizend zwarte Amerikaanse kiezers.

Peilingbureau Ipsos voerde de peiling uit. Zij deed dit in opdracht van the Washington Post. De peiling wees verder uit dat negen op de tien zwarte respondenten ontevreden is met Trumps beleid. 58 procent zegt zelfs dat dit beleid ‘erg slecht’ uitpakt voor Afro-Amerikanen in het bijzonder.

Op dit moment is de werkloosheid onder zwarte Amerikanen historisch laag: 5,5 procent. Trump schermt maar al te graag met deze cijfers. Toch zegt 77 procent van de respondenten dat dit lage percentage maar deels of zelfs helemaal niet komt door inspanningen van de president.

Het wordt nog spannend of Trump tijdens de presidentverkiezingen in november zijn toch al povere resultaat onder zwarte kiezers uit 2016 kan verbeteren. Toen haalde hij slechts 8 procent van de Afro-Amerikaanse stemmen, aldus CNN.

- Advertentie -