18.8 C
Amsterdam

Leden popduo Right Said Fred, nu ook al antivaxxers, delen nazi-stream

Lees meer

Fred en Richard Fairbrass van de popband Right Said Fred hebben op het sociale medium Telegram een livestream van neonazi’s gedeeld, met daarin complottheorieën over corona en vaccinaties.

De popsterren linkten naar een video van Mark Collett, leider van de beruchte neonazistische groep Patriottic Alternative. Collett, die in het verleden openlijk Hitler heeft geprezen en de Holocaust ontkent, discussiërde met Jason Köhne, een extreemrechtse blogger die bekend staat onder het pseudoniem No White Guilt, en David Duke, voormalige leider van de Ku Klux Klan.

Collett waardeerde de reclame voor zijn livestream door Right Said Fred, waarvan de Telegram-biografie luidt: ‘Twee muzikanten met meningen die niet passen in het reguliere nieuwsmedia-verhaal.’

Fred en Richard Fairbrass hebben in Londen geprotesteerd tegen de lockdowns. Ze zijn tegen vaccinatie, ondanks het feit dat zanger Richard vorig jaar vier dagen in het ziekenhuis lag door corona.

Inmiddels hebben de leden van Right Said Fred afstand genomen van hun eigen actie. Een woordvoerder: ‘De jongens delen informatie waarvan ze denken dat deze niet door de reguliere media wordt behandeld, dit is een zeldzaam voorbeeld waarin de band het bij het verkeerde eind had’.

Right Said Fred is bekend van de hits I’m too sexy (1991), Don’t talk just kiss (1991) en Wonderman (1994). Richard Fairbrass is ook een bekende homoactivist. In 2007 werd hij tijdens een homomanifestatie in Moskou in elkaar geslagen door neonazi’s.

- Advertentie -