14.9 C
Amsterdam

Presentator Karim Amghar loopt marathon Rotterdam op lege maag

Lees meer

‘Vanavond om 20:45 de koelkast leeg eten en drinken’, grapte de Marokkaans-Nederlandse presentator Karim Amghar trots op zijn Facebook-account. Hij doelde op de iftar van zondagavond, waar hij meer dan ooit naar uitkeek omdat hij vastend de marathon van Rotterdam liep.

Velen deden enthousiast mee aan de Rotterdam Marathon, maar 42 kilometer rennen op een lege maag doen weinigen Amghar na. Het lijkt een familietraditie, want ook broer Samir Amghar en neef Marouane Bouzian hebben op een lege maag gerend.

Karim Amghar is dan ook trots om zonder te eten en te drinken een keurige tijd van 03:06:57 neer te zetten, deelt hij op Facebook. Hij draagt de topprestatie op aan zijn ‘goede vriend’ Said Affoulan, die op de intensive care ligt. Hij wenst hem veel beterschap. ‘Allahisheffie bro! Stay strong.’ Hij raadt overigens niemand aan om de marathon te lopen tijdens Ramadan. ‘Je moet er ECHT serieus goed voor trainen!’, aldus Amghar.

Ook de Rotterdamse panellid van de Kanttekening Ahmed Abdillahi deed mee aan de marathon. Niet op een lege maag overigens, en hij deed er 5 seconden langer over dan Amghar. ‘Ik heb hier lang voor getraind en wou geen risico nemen met vasten’, zegt hij tegen de Kanttekening.

‘Wat ik wel kwijt wil is dat er weinig mensen met een biculturele achtergrond meedoen, hardlopen is een soort elitesport. Het zou mooi zijn om een campagne te starten om meer mensen met een biculturele achtergrond hier aan mee te laten doen.’

- Advertentie -