18.9 C
Amsterdam

Primeur in Schotland: verslaggeefster met hijab in het journaal

Lees meer

De 34-jarige journaliste Tasnim Nazeer schrijft geschiedenis: ze is de eerste nieuwsverslaggeefster in Schotland die een hijab draagt.

Nadat de journaliste uit Glasgow haar eerste reportage maakte voor STV News stroomde haar mailbox vol, vertelt ze aan de Schotse krant the Sunday Post. Journalisten en journalisten in spé vertelden haar over hun eigen ervaringen met discriminatie.

Volgens Nazeer is er veel verborgen discriminatie in Schotland. Zelf had ze het ook moeilijk, vertelt ze. ‘Mensen in de Schotse media hebben mij verteld dat ik mijn hijab moest afdoen, of dat ik niet de juiste look zou hebben. Ik voelde mij een tijdje zo slecht en ik wist niet hoe ik verder moest. Ik stond op het punt om op te geven.’

Maar Nazeer gaf niet op en slaagde er uiteindelijk in om met hijab voor de camera te verschijnen. STV beoordeelt haar niet op haar uiterlijk, zegt ze.

Voordat Tasnim Nazeer in Glasgow neerstreek, woonde ze in Londen. Ze was journalist voor de Britse krant the Guardian en voor de Arabische nieuwszender al Jazeera. Haar eigen ervaringen met discriminatie brachten haar ertoe om een petitie te starten, waarin ze pleit voor meer diversiteit in de Britse media.

- Advertentie -