13.4 C
Amsterdam

Pro-Israëlische groep wil Palestijns-Amerikaans congreslid wippen

Lees meer

In de Verenigde Staten heeft een pas opgerichte pro-Israëlische lobbygroep zich ten doel gesteld om de Democratische Congreskandidate Janice Winfrey te steunen. Dit, met als doel dat de Palestijns-Amerikaanse Rashida Tlaib (foto) later dit jaar haar zetel in het Huis van Afgevaardigden kwijtraakt.

Lobbygroep Urban Empowerment Action (UEA) wil een miljoen dollar uitgeven zodat Janice Winfrey de Democratische kandidate wordt van Michigan. De lobbygroep bestaat vooral uit Afro-Amerikanen en Joodse Amerikanen.

Een van de ondersteuners van UEA is de Afro-Amerikaanse advocaat en tv-commentator Bakari Sellers. Hij zegt dat het anti-Israëlstandpunt van Tlaib een van de redenen is waarom hij Winfrey’s kandidatuur steunt.

In een oude opiniepeiling, van januari dit jaar, staat Tlaib op een ruime voorsprong ten opzichte van Winfrey. Ze staat op 62 procent, terwijl Winfrey op slechts vier procent staat.

Ook heeft Tlaib voor haar campagne meer dan 2,3 miljoen dollar opgehaald en heeft ze nog steeds 1,6 miljoen dollar in kas. De kans dat Winfrey de voorverkiezingen van 2 augustus wint is dan ook klein.

- Advertentie -