28 C
Amsterdam

Pro-Palestijnse berichten verdwijnen van LinkedIn

Lees meer

Gebruikers van LinkedIn vermoeden dat het platform pro-Palestijnse berichten censureert. 

Vorige week plaatste Maurits Berger, hoogleraar Islam en het Westen aan de Universiteit Leiden, tot twee keer toe een pro-Palestijns bericht op de zakelijke netwerksite LinkedIn, dat beide keren binnen enkele minuten plotseling verdween. ‘Ik ben bang dat dit niet toevallig gebeurt’, schrijft hij. ‘Blijf alsjeblieft hierover berichten’.

Berger is niet de enige die denkt te worden gecensureerd. ‘Dat is ook een paar keer met mij gebeurd’, reageert informaticastudent Mohamed Walid Alhasoun. Een andere LinkedIn-gebruiker zegt: ‘Je bent niet de enige. Kennelijk overkomt dat velen. Wel bijzonder hè?’

Het bericht in kwestie ging over een speech van de Palestijnse VN-ambassadeur Nada Abu Tarbush, die op 17 november in Genève een uitgebreide reactie gaf op de Israëlische oorlogspropaganda en oorlogsmisdaden in Gaza. Volgens haar kan de hele wereld zien dat Israël bezig is met een genocide tegen het Palestijnse volk in Gaza. ‘Nooit meer is nu’, stelt ze.

‘Misschien denkt u dat met uw opruiende retoriek we allemaal uw uitlokking zullen vergeten, de verklaringen en uitspraken van Israëlische politici, de mensen die u vertegenwoordigen, die opriep tot het vernietigen van Gaza. Om een atoombom op de Palestijnse bevolking te gooien. Om de ‘menselijke beesten’ en ‘kinderen van het duister’ te vernietigen. Misschien denkt u dat uw voortdurende intimiderende en dreigende taalgebruik ervoor zorgt dat iedereen vergeet dat Israël op dit exacte moment baby’s vermoordt, jongeren, vrouwen, mannen en ouderen vermoordt. Er is niemand te klein of te oud of te ziek om te ontkomen aan de toorn van Israël.’

Oud-journalist Remco van Mulligen, pleitbezorger van de Palestijnse zaak, maakt zich grote zorgen over pro-Israëlische censuur door sociale netwerksites en plaatste daarom op X (voorheen Twitter) een linkje naar de toespraak van Nada Abu Tarbush.

- Advertentie -