17.9 C
Amsterdam

PvdA Den Haag: wethouder moet werk maken van moslimbegraafplaats

Lees meer

De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil dat er dit jaar nog een islamitische begraafplaats komt in de regio. Wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) moet hier werk van maken, vindt de PvdA.

Onder Nederlandse moslims is steeds meer behoefte om later te worden begraven op een begraafplaats op Hollandse bodem en niet in bijvoorbeeld Turkije of Marokko. Maar in Nederland nog steeds lastig om plekken te vinden waar de eeuwigdurende grafrust geldt, zoals de islam voorschrijft. Deze vraag werd nijpender tijdens de eerste coronagolf, die ook onder Nederlandse moslims stevig huishield.

Vorig jaar kwam er geen islamitische begraafplaats in Den Haag omdat er geen plek voor zou zijn. Daarom wordt er nu naar de regio gekeken. Maar ook hiervoor moet wel draagvlak worden geschapen, vindt de wethouder. De PvdA-fractie vindt dat het te lang duurt en dat er tempo moeten worden gemaakt.

Afgelopen juni schreef Samir Ahraui van de PvdA Den Haag een pleidooi voor de komst van een islamitische begraafplaats in de regio, die werd ondertekend door de PvdA-fracties in Westland, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. Maar de wethouder deed vrijdag een oproep aan de fracties in de Haagse gemeenteraad, om bij hun collega-politici te peilen of er in de regio voldoende steun is voor een islamitische begraafplaats.

Ahraui vindt dat ‘van de zotte’, zegt hij tegen Omroep West. ‘Wij hebben de wethouder de opdracht gegeven om aan de slag te gaan en dan krijgen we nu te horen dat hij zelf eigenlijk nog niets heeft gedaan.’

- Advertentie -