15.8 C
Amsterdam

Qatar: Israëlische journalist uit taxi gezet

Lees meer

Een Israëlische sportjournalist is uit een Qatarese taxi gezet nadat de taxichauffeur achter diens Israëlische nationaliteit kwam.

Dor Hoffman, die voor de Israëlische media het WK verslaat, zegt ook dat de chauffeur weigerde zijn geld te accepteren omdat Israël zijn Palestijnse ‘broeders’ zou vermoorden.

Hoffman raadt zijn landgenoten in Qatar aan om tegen taxichauffeurs te zeggen dat ze uit Malta komen. Daar komt tenminste geen gedoe over, zegt hij. ‘Er is geen land ter wereld waar mensen zo weinig van weten als Malta.’

Dit is niet het eerste voorval met de Israëlische media in Qatar. Toen een Israëlische journalist door een markt, wandelde zag hij een traditionele man uit Qatar en vroeg om een interview. Nadat hij aangaf dat het voor een Israëlische omroep was, was het interview gelijk afgelopen.

Qatar heeft geen officiële banden met Israël, maar heeft wel Israëlische functionarissen uitgenodigd voor het WK. Verzoeken voor koosjer eten en directe vluchten vanuit Jeruzalem zijn door het gastland ook geaccepteerd.

- Advertentie -