20.4 C
Amsterdam

Schotse racisme-rel: fans Rangers bespotten Japanse Celtic-speler

Lees meer

Ophef in Schotland: supporters van de Glasgow Rangers publiceerden een racistisch lied over de Japanse voetballer Kyogo Furuhashi van Celtic, dat viral ging op social media.

Het filmpje werd afgelopen weekend gemaakt in een supportersbus vol Rangerfans, na afloop van een uitduel. Op het filmpje is te zien hoe supporters een racistisch lied zingen over Furuhashi en daarbij hun ogen tot spleetjes maken.

‘Rangers veroordeelt alle vormen van racisme en discriminatie’, vertelt een woordvoerder van de Glasgow Rangers aan de Britse omroep Sky News.

Degenen die zich overgeven aan een dergelijk gedrag zijn volgens Celtic niet representatief voor de voetbalclub. De woordvoerder zegt dat het incident op dit moment onderzocht wordt, om de betrokken personen te identificeren.

Celtic zegt dat de beelden ‘ziek en zielig’ zijn, eraan toevoegend dat ze Furuhashi hun ‘volledige steun’ zullen geven. Volgens Celtic hebben meerdere spelers de afgelopen jaren te maken gehad met racisme.

‘Als club die openstaat voor iedereen, staan ​​we resoluut tegen racisme in al zijn vormen en we zullen Kyogo onze volledige steun geven. Alle belanghebbenden moeten samenwerken om alle vormen van onverdraagzaamheid aan te pakken’, aldus de voetbalclub.

Furuhashi (26) speelt vanaf deze zomer voor Celtic. Hij scoorde al vijf goals in zeven wedstrijden. Donderdag trof hij nog doel in de met 2-0 gewonnen play-offwedstrijd voor de Europa League tegen AZ.

- Advertentie -