22.9 C
Amsterdam

Racistische tv-sketch over Chinezen wakkert racismedebat in Italië aan

Lees meer

De laatste aflevering van het Italiaanse satirische tv-programma Striscia la Notizia heeft voor veel ophef gezorgd. Presentators Gerry Scotti en Michelle Hunziker deden Chinezen na, compleet met samengeknepen ogen en een nepaccent.

De show Striscia la Notizia is al langer controversieel. Eerder werden Afrikaanse migranten op de hak genomen, waarbij ook blackface werd gebruikt.

In reactie op alle commotie heeft Michelle Hunziker excuses aangeboden op Instagram. Wel gaat sze tegelijkertijd in de aanval tegen China vanwege de onderdrukking van de Oeigoeren.

Hunziker en haar collega Scotti hebben doodsbedreigingen ontvangen. De producenten van de show weigeren hun verontschuldigingen aan te bieden. Ze zeggen dat humor ook politiek-incorrect mag zijn.

Volgens het Italiaanse NSS Magazine laat de ophef over Striscia La Notizia een generatiekloof zien, namelijk die tussen ‘boomers’ en de nieuwe generatie ‘zoomers’. Veel oudere Italianen vinden de politiek-incorrecte humor van Striscia la Notizia erg grappig, omdat ze de multiculturele samenleving nog niet hebben geaccepteerd.

- Advertentie -