22.3 C
Amsterdam

Den Haag: ramen hindoetempel ‘voor de zoveelste keer’ ingegooid

Lees meer

De ramen van Ram Mandir, een hindoetempel in de Haagse Schilderswijk, zijn ingegooid. Dit meldt Omroep West. ‘Het is de zoveelste keer, we zijn vaker doelwit’, zegt voorzitter Attry Ramdhani. De politie stelt een onderzoek in.

Woensdagmiddag rond drie uur werden de ruiten van de tempel ingegooid met een baksteen.‘We hebben camerabeelden van de dader, je ziet hem weglopen.’ Er is aangifte gedaan bij de politie.

‘We zijn vaker doelwit’, vertelt Ramdhani. ‘De vorige keer heeft het politieonderzoek niets opgeleverd. Daarom hebben we camera’s opgehangen, die hebben we zelf bekostigd.’

Volgens de voorzitter zijn de ramen vernield omdat een vrijwilliger per ongeluk een hindoegodsbeeld achter de ramen had geplaatst. ‘Er zijn mensen die geen godsbeelden mogen vereren. We hadden de beelden na de vorige keer weggehaald bij de ramen, maar een vrijwilliger heeft toch weer een beeld neergezet en dan gebeurt dit.’

De Ram Mandir-tempel heeft ook een tuin waar meerdere godenbeelden staan. Die worden soms ook bekogeld, maar Ramdhani vertelt dat deze beelden niet weg worden gehaald, omdat het nu eenmaal een beeldentuin is.

- Advertentie -