20.7 C
Amsterdam

Rapper Miss Raisa hangt hijab aan de wilgen: ‘Ik vertegenwoordig niemand’

Lees meer

De Marokkaans-Spaanse rap-artieste Imane Raissali (1996), beter bekend als Miss Raisa, heeft besloten haar sluier af te doen. Ze wil geen vertegenwoordiger zijn van de moslimgemeenschap. ‘Ik vertegenwoordig niemand.’

Het dragen van de sluier zou bovendien zorgen voor eindeloze verwachten en eisen aan haar adres, die volgens haar onmogelijk waren om te vervullen.

Omdat ze rapper was kreeg ze veel bedreigingen binnen van boze moslims die vonden dat een vrouw die een hoofddoek draagt niet mag rappen.

In juni dit jaar kreeg Miss Raisa ook doodsbedreigingen, nadat ze in een TikTok-video het opgenomen had voor de LHBTQIA+-gemeenschap. In augustus arresteerde de Spaanse politie een man die dreigde haar te onthoofden.

De rap-artieste zegt dat de hoofddoek niet symbool staat voor het zijn van een goede moslim. Het is volgens haar belangrijk om een goed mens te zijn, voorbij religies en nationaliteiten.

Ze benadrukt dat het afdoen van de hijab een persoonlijke beslissing is geweest, dat ze van niemand acceptatie of bevestiging zoekt en alleen vrede en rust wil.

- Advertentie -