Rapport: Hongarije is geen democratie meer

Lees meer

Volgens een nieuw rapport van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Freedom House is Hongarije niet langer een democratie.

In de studie van Freedom House worden 29 landen in Centraal-Europa en Centraal-Azië onderzocht. De NGO concludeert dat de democratie hier op haar retour is.

Hongarije is volgens het rapport een ‘hybride regime’. Premier Viktor Orban heeft de democratische instituties effectief ondermijnd, stelt Freedom House.

Aan het begin van de coronacrisis nam het Hongaarse parlement een corona-noodwet aan die de regering in staat stelt om voor onbepaalde tijd per decreet te regeren. Dit heeft volgens Freedom House ‘verder het ondemocratische karakter van Orbans regime laten zien’.

Met Polen is het niet veel beter gesteld, zegt de NGO, omdat de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht ondermijnt. Polen is daarom boos op Freedom House. Volgens de Poolse regering is Freedom House niet meer onafhankelijk omdat deze wordt gefinancierd door miljardair en filantroop George Soros.

Servië en Montenegro zijn ook geen democratieën meer, stelt Freedom House. Deze landen staan onder invloed van Rusland en China, die invloed van de VS en de EU tegen willen gaan. Ook Turkije oefent steeds meer invloed op de Balkan uit.

- Advertentie -

1 REACTIE

 1. In de hele EU is geen democratie meer te vinden… Daar hebben we de achterban van
  Soros niet voor nodig, ook niet de voorhoede in de vorm van meisje Greta en vriendje
  Bill Gates om dat ‘uit-te-spellen’ . Zelfs de RKK kardinalen erkennen nu dat de Paus
  – een fervent aanhanger van de marxistische nieuwe wereldorde van Soros – , fout
  bezig is en aanstuurt om een globale dictatuur. Wat de RKK in feite altijd al is geweest.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/brandbrief-uit-rome-kardinalen-en-bisschoppen-waarschuwen-voor-communisme-verplichte-vaccinaties-en-een-wereldregering/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here