17.9 C
Amsterdam

Regering Marokko: voor ongeprikten is het openbare leven straks voorbij

Lees meer

In Marokko kun je straks niet meer naar cafés en restaurants, sportclubs, hammams, theaters, het openbaar vervoer en grote winkelcentra zonder een vaccinatiepaspoort. Tenminste, als we het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid moeten geloven.

Het ministerie verspreidt op dit moment een spotje waarin verteld wordt: ‘De vaccinatiepas is een essentieel document voor een normaal leven.’ Het ministerie heeft nog niet bekend wanneer zo’n maatregel ingevoerd wordt. Op dit moment is het vaccinatiepaspoort al verplicht voor het reizen tussen de grote steden.

De Marokkaanse website Morocco World News meldt dat het Marokkaanse vaccinatiepaspoort enkel wordt verstrekt aan personen die al minimaal twee weken volledig zijn. Daarmee verschilt het Marokkaanse paspoort met de pas die in veel Europese landen wordt gebruikt, omdat deze laatste vaak dient als vaccinatie- test- óf herstelcertificaat.

Bezoekers van de Marokkaans-Nederlandse website Marokko.nl reageren boos. ‘Marokko is nog erger dan de EU’, schrijft iemand. Iemand anders vergelijkt de coronamaatregelen met de staat Israël, waar ook strenge coronamaatregelen gelden: ‘Zion pur sang’.

- Advertentie -