23.1 C
Amsterdam

Regering Verenigde Staten gaat in gesprek over islamofobie

Lees meer

Het Witte Huis organiseerde woensdag een luistersessie over islamofobie, waar leiders van de Amerikaanse moslimgemeeschap spraken met hoge regeringsfunctionarissen.

De Amerikaanse moslimgemeenschap werd vertegenwoordigd door imam Mohammed Magid, Robert McCaw van de Council on American-Islamic Relations (CAIR) en Rahat Husain, voorzitter van de Shia Muslim Foundation. Zij spraken met belangrijke adviseurs en medewerkers van president Joe Biden.

‘Tijdens de bijeenkomst schetsten moslimleiders de uitdagingen waarmee hun gemeenschappen worden geconfronteerd en deden ze aanbevelingen om islamofobie en alle vormen van haat en onverdraagzaamheid te bestrijden’, aldus het Witte Huis in een persverklaring.

Het Witte Huis vindt de bestrijding van islamofobie belangrijk. Biden heeft een taskforce onder zich, die als taak heeft om islamofobie, antisemitisme en andere vormen van discriminatie te bestrijden in de VS.

Maandagavond organiseerde Biden een receptie in het Witte Huis om Eid al-Fitr, het einde van de heilige islamitische vastenmaand Ramadan, te vieren. Hij begroette de aanwezigen toen met de woorden ‘welkom thuis’. Toch lag er op deze bijeenkomst een smetje: burgemeester Mohamed Khairullah van Prospect Park, New Jersey werd door de Amerikaanse inlichtingendienst geweigerd om de bijeenkomst bij te wonen. In een verklaring die hij daarna gaf zei de burgemeester dat hij op een geheime zwarte lijst stond.

- Advertentie -