14.7 C
Amsterdam

Rel in België vanwege hijabverbod hulporganisatie Moeders voor Moeders

Lees meer

Hulporganisatie Moeders voor Moeders uit Antwerpen gaat in hoger beroep tegen haar veroordeling door de rechter. Vorige week besliste de rechter dat het hoofddoekenverbod van de organisatie discriminerend is.

Moeders voor Moeders deelt voedselpakketten uit aan hulpbehoevende moeders. Moeders met een hoofddoek mogen niet in de wachtruimte hun voedselpakket afhalen, maar worden in de inkomhal verder geholpen.

‘Sommige moeders voelen zich niet op hun gemak wanneer er vrouwen met een hoofddoek aanwezig zijn’, zo verdedigde Moeders voor Moeders haar beleid. Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia spande daarop een rechtszaak aan.

De Antwerpse rechter heeft Unia in het gelijk gesteld. Moeders voor Moeders moet het hoofddoekenverbod terugdraaien, anders moet de organisatie een dwangsom betalen van 500 euro per overtreding.

De hulporganisatie gaat in hoger beroep. ‘Je ziet hier heel veel verenigingen zonder winstoogmerk die hulp bieden aan mensen in nood, maar je ziet daar geen Belgische vrouwen aanschuiven omdat die zich niet thuis voelen in de groep. Als iedereen er hetzelfde uitziet en dezelfde taal spreekt, dan voelt men zich thuis ongeacht religie of taal. Wij zijn er zo van overtuigd dat onze regel niet discriminerend is, maar net het tegenovergestelde.’

- Advertentie -