22.9 C
Amsterdam

Rel in Frankrijk: journaliste met de dood bedreigd na anti-islamtweet

Lees meer

Vorige week bracht journaliste Judith Waintraub (foto) van de Franse krant le Figaro een gesluierde vrouw  in verband met de terroristische aanslagen van 9/11. Behalve dat ze van islamofobie en racisme wordt beschuldigd, wordt de journaliste ook met de dood bedreigd.

Weintraub twitterde ’11 septembre’ boven een tweet met een video, waarin een jonge islamitische studente met een hijab aan BFM TV uitlegt hoe ze dankzij haar Instagram-account haar kookrecepten, eenvoudig, goedkoop en zonder oven, deelt met andere studenten.

Ze werd voor racist en islamofoob uitgemaakt door critici, en ook met de dood bedreigd. Over de inhoud van de tweet ging het vervolgens niet meer. Alleen een minister van Emmanuel Macrons partij La République En Marche! waagde het om kritisch zijn op wat Waintraub zei.

‘Ik blijf de tweet van Judith Waintraub schokkend en schandalig vinden, maar’, voegt hij eraan toe, ‘doodsbedreigingen tegen haar horen niet thuis in onze republiek. Ik veroordeel ze. Laten we samen geweld afwijzen.’

Twee weken geleden begon in Frankrijk het proces tegen de verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo van 2015. Het satirische blad besloot om die reden de controversiële Mohammed-cartoons weer te publiceren, die ook opnieuw in Franse kranten verschenen. Deze kranten zijn in Marokko uit de handel gehaald.

- Advertentie -