14.4 C
Amsterdam

Rel in Rotterdam: politie genomineerd voor inclusiviteitsprijs

Lees meer

Management- en consultancybedrijf 010Inclusie heeft de Rotterdamse politie genomineerd voor een inclusiviteitsprijs. Op social media leidt dit tot verontwaardiging, omdat de Rotterdamse politie negatief in het nieuws kwam door onder meer racistische appjes.

‘Hoe bestaat het? Politie Rotterdam genomineerd voor “Inclusief Award”?’, reageert de linkse website Doorbraak. ‘Racistische appjes en de reactie daarop vergeten?’

‘Hoe is het mogelijk? Na zoveel incidenten tegen niet-witte mensen’, vraagt ook FNV-lid Cihan Ugural zich af.

Activisten zijn ook nog niet vergeten dat de Rotterdamse politie in 2020 de Black Lives Matter-demonstratie bij de Erasmusbrug voortijdig afkapte vanwege het niet naleven van de coronaregels. Ook kreeg in 2021 een Rotterdamse agent een boete nadat hij bij een aanhouding een man uitschold voor ‘kutneger’.

Toch houdt 010Inclusie vast aan de nominatie. Het bedrijf zegt tegen de website Open Rotterdam dat het niet de hele politie heeft genomineerd, maar specifiek de Wervingsbus-actie.

‘In de overtuiging dat een divers korps bijdraagt aan het optreden van de politie en het bestrijden van racisme en discriminatie, rijden ze naar de doelgroep toe voor het vinden van divers talent.’

Wel geeft 010Inclusie toe dat het ‘niet goed genoeg gecommuniceerd’ heeft.

- Advertentie -