14.8 C
Amsterdam

Rel onder moslimkijkers: islamitische Marvel-superheldin nazaat van djinns?

Lees meer

Sommige islamitische tv-kijkers vinden dat de nieuwe tv-serie rond moslimsuperheldin Ms. Marvel wordt ontsierd door afgoderij. Dit meldt comic-website CBR. 

Ms. Marvel is een superheldenserie met het Amerikaanse moslimmeisje Kamala Khan als superheld. Van Ms. Marvel, te zien op streamingdienst Disney+, is al een gelijknamige stripserie van uitgekomen (foto, rechts).

In de nieuwste aflevering wordt een verklaring getoond voor de magische krachten van Ms. Marvel, namelijk dat haar voorouders djinns blijken. Dit zijn bovennatuurlijke onzichtbaar wezens, die volgens de islam bezit nemen van mensen. Een djinn kan zowel goede als slechte eigenschappen hebben.
Op Twitter zijn veel reacties te lezen van moslims die vinden dat de superkrachten van Ms. Marvel afgoderij zijn. De Koran verbiedt het aanbidden van djinns.
Sommige kijkers kunnen het dan ook haast niet geloven. Zij denken dat de djinn-verklaring uiteindelijk toch niet blijkt te kloppen, en dat echte identiteit van Kamala’s voorouders dus nog steeds bekend moet worden.
Eerder bestond al kritiek vanuit islamitische kijkers op de Netflix-serie: zij vinden dat moslims geen eigen comic-superheld nodig hebben, omdat de islamitische geschiedenis al genoeg echte superhelden kent.
- Advertentie -