22.9 C
Amsterdam

Rockster Bryan Adams beschuldigd van racisme tegen Chinezen

Lees meer

De Canadese zanger Bryan Adams wordt van racisme beschuldigd vanwege een bericht op social media.

Adams is teleurgesteld dat zijn concerten in Londen zijn afgelast vanwege de coronapandemie. Hij reageerde zijn frustratie hierover af op Instagram:

‘Dankzij wat [krachtterm] vleermuis-etende, dieren op vieze markten verkopende, virus-makende, hebzuchtige [scheldwoord] staat de hele wereld nu in de wacht.’

De linkse activiste Amy Go ziet hierin een racistische belediging van alle Chinezen. Zij is voorzitter van de Chinese Canadian National Council for Social Justice, een organisatie die opkomt voor Chinese Canadezen.

Hij wordt door velen gezien als een idool,’ aldus Go. ‘Het rechtvaardigt deze racistische haat tegen Chinezen.… Dit is zo onverantwoord en zo, zo, zo, zo racistisch.’

Inmiddels heeft het Instagrambericht van de zanger meer dan 1.500 reacties, waaronder vele negatieve waarin Adams voor racist wordt uitgemaakt.

Adams kreeg vanwege zijn pleidooi tegen het nuttigen van vleermuizen en het verkopen van dieren op vieze markten wel steun van de activistische dierenrechtenorganisatie PETA.

Adams is bekend van hits als The Summer of ’69, (Everything I Do) I Do It for You en Please Forgive Me.

Dat laatste heeft hij vooralsnog nog niet gezegd: de Canadese zender CBC News heeft tevergeefs geprobeerd Adams’ management te contacteren.

- Advertentie -