18.8 C
Amsterdam

Rotterdam biedt makelaars gratis antidiscriminatiecursus aan

Lees meer

Rotterdamse makelaars kunnen straks een gratis antidiscriminatiecursus krijgen, schrijft Dagblad 010. Het gaat om een pilot-initiatief van Radar, dat voor 51 gemeenten in ons land de rol van antidiscriminatievoorziening vervult.

De gemeente Rotterdam doet de pilot van de antidiscriminatiecursus van Radar. Hierdoor kan de training ‘Discriminatie herkennen’ gratis worden aangeboden.

Makelaars komen tijdens deze training meer te weten over onbewuste vooroordelen en welke gevolgen die kunnen hebben. Deelnemers oefenen in een veilige omgeving met strategieën om discriminerende vragen te counteren en op een constructieve manier om te buigen. Hierdoor worden makelaars weerbaarder gemaakt, zodat ze beter met discriminerende verzoeken kunnen omgaan.

Discriminatie in de woningmarkt komt veel voor. Makelaars en huurders wijzen een kandidaat soms af vanwege een niet-Nederlands klinkende naam, of omdat ze geen goed gevoel hebben bij een huurder.

Volgens een recent onderzoek van Radar krijgt 8 procent van de mannen met een ‘buitenlandse achternaam’ te maken met discriminatie op de woningmarkt, bij vrouwen betreft dit 7 procent. Vaak spelen onbewuste vooroordelen hierbij een rol, aldus Radar.

Radar: ‘Het recht op huisvesting dreigt in gevaar te komen, wanneer mensen gediscrimineerd worden in de toegang tot huisvesting. Of wanneer ze discriminatie ervaren in hun woonomgeving.’

- Advertentie -