11.2 C
Amsterdam

Rotterdam: Nida wil minder reclame voor alcohol, maar vangt bot bij college

Lees meer

De gemeente Rotterdam zal het beleid ten aanzien van alcoholreclame niet aanpassen, bericht Dagblad 010. De fractie van Nida had gevraagd om geen openbare reclames meer toe staan op plaatsen waar minderjarigen komen.

VVD-wethouder Vincent Karremans ziet geen heil in dit plan. Een dergelijke aanpak komt neer op een permanent verbod voor dit soort reclame in de stad, laat hij weten.

Karremans legt uit dat de Nederlandse Reclame Code al streng toeziet op alcoholreclame in de buitenruimte, met reclamerestricties voor jongeren. ‘Rotterdam volgt de wettelijke bepalingen van de Nederlandse Reclame Code en blijft dat zo doen’, aldus de wethouder.

In 2020 pleitte de islamitische partij Nida ook al voor een alcoholverbod, ditmaal voor in het Rotterdamse gemeentehuis tijdens raadsvergaderingen. Nida stopt als politieke partij en doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Overigens geldt sinds 1 januari in Rotterdam op nog meer plekken dan voorheen een openbaar alcoholverbod. Het gaat om gehele centrum en Wijkpark Oude Westen, waar zwervers, daklozen en verslaafden voor veel overlast zorgen. Bij overtreding volgt een boete van enkele tientallen euro’s.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat het plan niet van Nida, maar van Denk kwam. Dit is onjuist.

- Advertentie -