23.5 C
Amsterdam

Rotterdam geeft statushouder sneller woning: ‘Ruimte nodig voor Afghanen’

Lees meer

Om te voorkomen dat nieuwe Afghaanse vluchtelingen in de crisisopvang terechtkomen, gaat de gemeente Rotterdam statushouders nu sneller huisvesten. Dit meldt RTV Rijnmond.

Van de 959 statushouders die van het Rijk in Rotterdam moeten worden gehuisvest, heeft 58 procent al een woning. Voor de overgebleven 42 procent zal de huisvesting vanaf nu sneller gaan, in plaats van over de rest van 2021 uit te smeren.

Er moet namelijk ruimte komen voor de nieuw arriverende Afghanen, die na de abrupte opmars en de overwinning van de Taliban zijn gevlucht uit Afghanistan.

Rotterdam had tot juli een asielzoekerscentrum in Beverwaard. Maar die is na vijf jaar gesloten.

De vaart die de gemeente Rotterdam nu maakt, leidt wel tot gealarmeerde raadsvragen bij 50Plus. Zo wil raadslid Ellen Verkoelen onder meer weten om hoeveel mensen en welke plekken in de stad het gaat.

Verder stelde Verkoelen vragen over de situatie van Rotterdamse woningzoekenden: ‘Hoe lang is eigenlijk hun gemiddelde wachttijd voor een huurwoning? En wordt die wachttijd nu langer? En zo ja, hoeveel langer?’

Ook wil Verkoelen weten of de nieuwe VVD-wethouder Vincent Karremans de zorgen over ‘onbegrensde immigratie’ van de vertrokken VVD-wethouder Bert Wijbenga zal voortzetten: ‘Bij het overnemen van het stokje van Wijbenga heeft Karremans duidelijk aangegeven in de voetsporen van zijn voorganger verder te gaan. Dus ik ben benieuwd naar zijn antwoord.’

- Advertentie -