13.3 C
Amsterdam

Rotterdam: partijen doen aangifte vanwege racistische stickers

Lees meer

Op verkiezingsborden van enkele politieke partijen in Rotterdam zijn stickers geplakt met de teksten ‘White Lives Matter’ en ‘Landverraders’.

‘Smakeloos, bedreigend en onacceptabel: Dit is 100% racisme. Daarom bestrijden we als partij elke vorm van discriminatie en racisme’, twittert PvdA-lijsttrekker Richard Moti. Op een verkiezingsposter met zijn portret (foto) is een sticker van White Lives Matter geplakt. Moti vindt dit een onacceptabele actie en zegt snel aangifte te zullen doen.

Moti krijgt van PvdA-leider Lilianne Ploumen een hart onder de riem. ‘Walgelijke en verwerpelijke poging om de democratie te ondermijnen. Alle steun voor Richard Moti, die zich niet laat intimideren en blijft strijden tegen racisme en discriminatie’, schrijft ze.

Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt zich uit tegen de racistische stickeractie. ‘Walgelijk hoe onze kandidaat-raadsleden van kleur worden belaagd met intimidatie en racisme. De politiek is er voor en van iedereen. Alle steun voor iedereen die zich inzet voor een mooier Nederland’, twittert hij.

In Rotterdam zijn borden van PvdA, GroenLinks, Denk en 50Plus beplakt met ‘White Lives Matter’-stickers, aldus RTV Rijnmond. Zij zullen ook aangifte doen. Rijnmond meldt dat racistische activisten ook in andere gemeenten borden met zulke stickers hebben beplakt.

Nog meer sticker-controverse in Rotterdam: gisteravond betrapte een PvdA-kandidaat  FvD’ers bij het plakken van een Forum voor Democratie-sticker op de poster van PvdA-lijsttrekker Moti. Aan debatten durft de FvD-lijsttrekker niet mee te doen, aldus Moti. ‘Maar als het donker is, komt dit gespuis wel uit zijn rechts-extremistische hol om andermans spullen te vernielen.’

- Advertentie -