14.2 C
Amsterdam

Rotterdam: PVV doet aangifte tegen medewerkster stembureau

Lees meer

Maurice Meeuwissen van de PVV in Rotterdam heeft aangifte gedaan tegen een medewerkster van een stembureau in de havenstad. Zij had op Instagram aangekondigd alle stembiljetten te zullen verscheuren van mensen die PVV of Forum voor Democratie hadden gestemd.

Dit leidde tot grote commotie. Hoewel ze vertelde dat ze niet echt stembiljetten ging verscheuren maar een grapje had gemaakt, werd ze ontslagen als medewerkster van het stembureau.

De vrouw werd tevens op social media bedreigd. Het Twitteraccount van Forum voor Democratie had een screenshot van haar Instagrampost gemaakt, met daarop ook haar naam. FvD-leider Thierry Baudet zei niet te geloven dat het om een grap ging en vroeg zich op Twitter af hoeveel stembiljetten ze verscheurd had.

Ook Meeuwissen (foto) zei geschokt te zijn. ‘Als je in Schiphol het vliegtuig instapt en voor de grap zegt dat je een bom bij je hebt, ga je de cel in. Dat vind ik vergelijkbaar met wat hier gebeurt’, zei hij vorige week tegen het AD. Nu heeft hij besloten om aangifte te doen.

- Advertentie -