21.4 C
Amsterdam

Rotterdam: PVV worstelt met vullen kandidatenlijst raadsverkiezingen

Lees meer

PVV Rotterdam heeft moeite om voldoende kandidaten te vinden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dit blijkt uit tweets van PVV-fractievoorzitter Maurice Meeuwissen.

‘Rotterdamse raadsleden krijgen ruim € 2.500 bruto per maand voor 20 uur per week. Vrijwel geen Rotterdamse PVV’er meldt zich aan als kandidaat raadslid. Kan ik hieruit concluderen dat PVV’ers hier in Rotterdam ver boven modaal verdienen?’, twitterde Meeuwissen gisteren.

Meeuwissen nam bovendien een filmpje op: ‘Hallo PVV-vrienden, help mij zoeken naar kandidaten voor onze kieslijst in Rotterdam en meld jezelf aan als kandidaat als je in Rotterdam woont. We moeten kappen met allerlei jankverhalen over demonisering en buitensluiting van de PVV, we moeten kappen met allerlei gejank over de nepmedia, gewoon mouwen opstropen en schouders eronder om met een mooie kieslijst te komen.’

De berichten van Meeuwissen leiden tot kritische reacties. ‘Je kunt hieruit concluderen dat ook de PVV-achterban geen zin heeft om met jou in een fractie terecht te komen’, schrijft journalist Chris Aalberts.

‘Misschien slimmer om dit soort informatie niet openbaar te delen, dan gaan kiezers denken dat de kandidaten er alleen maar zijn door aanmelding, niet om talent’, zegt politiek strateeg David Saelmans.

En D66-lid Bram Keijsers twittert: ‘Blijkbaar denkt de PVV dat de (hoge) onkostenvergoeding dé reden is om in de gemeenteraad te gaan… en blijkbaar besteedt de fractievoorzitter in Rotterdam maar 20u/week. Dat is bizar weinig voor een eenmansfractie in zo’n grote stad…’

Inmiddels beweert Meeuwissen dat hij veel berichtjes van PVV-stemmers heeft gekregen, die zich willen oriënteren op de mogelijkheden kandidaat te worden.

De PVV is in de Rotterdamse gemeenteraad met één zetel vertegenwoordigd. Leefbaar Rotterdam, de grote concurrent in Rotterdam, heeft elf zetels.

- Advertentie -