13.7 C
Amsterdam

Rotterdam wil meer maatregelen om racisme aan te pakken

Lees meer

VVD-wethouder Bert Wijbenga (Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven) gaat onderzoeken welke maatregelen genomen moeten worden om racisme en discriminatie beter aan te pakken. Dit schrijft RTV Rijnmond.

De Rotterdamse gemeenteraad debatteerde gisteren over racisme en discriminatie, naar aanleiding van de grote antiracismedemonstratie bij de Erasmusbrug van vorige week woensdag. Leefbaar Rotterdam had het debat aangevraagd, omdat de demonstranten te dicht op elkaar stonden.

Denk verweet Leefbaar Rotterdam niets gedaan hebben tegen racisme, terwijl dit volgens Denk een groot probleem is. Joost Eerdmans van Leefbaar zei daarop niet te ontkennen dat racisme bestaat, maar dat wijdverbreid, systematisch institutioneel racisme afwezig is.

Het islamitische Nida uitte felle kritiek op burgemeester Ahmed Aboutaleb. Dat Aboutaleb nu niet meeliep met de demonstratie maar wel bij de demonstratie voor Charlie Hebdo, schoot Nida in het verkeerde keelgat.

Wethouder Wijbenga zei dat hij en anderen wilden kijken naar extra maatregelen, om racisme en discriminatie in Rotterdam tegen te gaan. ‘Dat kan bijvoorbeeld gaan over de manier waarop we aangifte kunnen doen of de manier waarin het onderwijs ermee omgaat’, aldus de wethouder.

- Advertentie -