18 C
Amsterdam

Rotterdamse agent mept feestende jongeman na winst Marokko: ‘Lekker’

Lees meer

Opmerkelijk moment uit een Volkskrant-reportage in Rotterdam, vlak na de WK-winst van Marokko tegen Portugal: een interview met feestende Turkse en Marokkaanse Nederlanders wordt met geweld onderbroken door een agent.

Het gaat om drie vrienden, die aan de krant verklaarden niet aan de afgelopen rellen mee te hebben gedaan. Intussen verscheen een agent: ze moesten weggaan. Maar een van de mannen, een Turkse Nederlander (22), vertelde de agent dat ze net een interview gaven.

Daarop probeerde de agent de Turks-Nederlandse man weg te duwen, meldt de Volkskrant, maar die gaf niet mee. Na een nieuwe vermaning draaide de man zich om en liep weg; alsnog ramde de politieman zijn wapenstok vol tegen zijn been.

De drie reden weg, in het geval van de geraakte man hink-rennend. ‘Lekker’, zei de politieman tegen zijn collega, waarna hij moest lachen, aldus de Volkskrant.

Er werd zaterdagavond met vuurwerk en vuurwerkbommen geknald; ook werd vuurwerk naar de politie gegooid. Als laatste grote stad besloot Rotterdam er, via de ME, een einde aan te maken. Er waren veertien aanhoudingen wegens geweld en het gooien van vuurwerk. Het was ‘relatief rustig’ volgens de politie, die meldt dat de feestvierders ‘goed luisterden’.

- Advertentie -