21.4 C
Amsterdam

Rotterdamse ‘daden’ na slavernij-excuses: gemeente opent subsidiepot

Lees meer

De gemeente Rotterdam wil na de excuses voor het slavernijverleden meteen de daad bij het woord voegen. Een gemeentelijke subsidieregeling voor projecten over het koloniaal- en slavernijverleden van Rotterdam die inmiddels was gesloten, zal opnieuw opengaan.

De regeling is bedoeld om de kennis en bewustwording van dit verleden te vergroten onder Rotterdammers. Ambassadeur van de regeling en spoken word-artiest Zaïre Krieger maakte de heropening van de subsidieregeling gisteren bekend op haar Instagrampagina.

‘Gisteren heeft onze staat excuses gedaan voor het slavernijverleden, maar wat zijn excuses zonder DADEN?’ schrijft ze. ‘Ik ben erg blij om ambassadeur te zijn van deze subsidieregeling ‘Rotterdam: Toen en Nu’, die weer open gaat!

De subsidiebedragen kunnen oplopen tot 25.000 euro voor natuurlijke personen en tot 50.000 euro als rechtspersonen.

Eerder stond in dit bericht dat de gemeente Rotterdam meldde dat de subsidieregeling via de Rijksoverheid zal gaan. Een woordvoerder meldt nu dat dit niet klopt. Dit is aangepast. Ook stond in dit bericht dat de gemeentewebsite van Rotterdam vermeldde dat de openstelling nog was uitgesteld. Dit klopte wel, maar is inmiddels niet meer het geval.

- Advertentie -