18.4 C
Amsterdam

Rotterdamse gemeenschappen komen met antidiscriminatieplan

Lees meer

Islamitische, Joodse en zwarte Rotterdammers hebben het antidiscriminatieplan opgesteld, om zo racisme in de Maasstad aan te pakken. Ze pleiten voor een herkenbare en aanspreekbare overheid, het aanpakken van vooroordelen in de media, gelijkwaardigheid in het onderwijs en het accepteren van elkaars identiteit.

In het actieplan staan diverse aanbevelingen. Die variëren van meer diversiteit bij gemeentelijke organisatie en politie, het vaker delen van positieve beelden van minderheden in de media, een zwarte lijst voor bedrijven die discrimineren bij het toekennen van stageplaatsen, een keurmerk voor bedrijven die het goed aanpakken en het herstel van zogenoemde safe spaces in de stad.

Het actieplan ‘Opbouw van gelijkwaardigheid’ maakt onderdeel uit van het project ‘Rotterdam voorbij discriminatie’ van de gemeente Rotterdam, het antidiscriminatiebureau Radar heeft en het landelijk kenniscentrum Art.1. Dit project krijgt subsidie van de Europese Unie.

De aanpak van ‘Rotterdam voorbij discriminatie’ is uniek voor Europa. De methodiek is uitgebreid beschreven en komt vanaf 16 mei beschikbaar voor andere gemeenten in Nederland en later ook voor Europese steden. De presentatie van de agenda en methodiek vindt vandaag, dinsdag 16 mei, plaats tijdens een conferentie in het Word Trade Center in Rotterdam.

- Advertentie -